AKTUALITET, 23 Prill 2024, 16:17

Dosja “SKY ECC” në Belgjikë, vijon procesi me mbrojtjen e të pandehurve, mes tyre shqiptarë

Dosja “SKY ECC” në Belgjikë, vijon procesi me mbrojtjen e

Ka vijuar në Belgjikë megaprocesi “SKY ECC” me 129 të pandehur, të akuzuar për trafik ndërkombëtar kokaine, mes të cilëve edhe biznesmeni nga Vlora, Eridan Munoz Guerrero. Avokati i Mehmet S. u lut për lirimin e klientit të tij të martën përpara gjykatës penale të Brukselit. I pandehuri dyshohet se i përkiste një organizate kriminale aktive në trafikun e drogës dhe i zbuluar pas dekriptimit të mesazheve “Encrochat” dhe “Sky ECC”. Cédric Vergauëen kërkoi gjithashtu që të kryhej ekspertizë vokale dhe grafologjike për të shfajësuar klientin e tij.

“Klienti im gjithmonë ka mohuar të jetë i lidhur me trafikun e drogës. Ai nuk është i njohur për policinë. Nuk ka qenë objekt i ndonjë vëzhgimi apo dëgjimi të drejtpërdrejtë në këtë rast dhe asnjë i pandehur tjetër nuk e përmend ekzistencën e saj”, pohoi fillimisht avokati penal. Më pas ky i fundit ka sulmuar telefonat e zbuluar gjatë kontrollit. Ai pretendoi se kishte pasur “konfuzion” mes policisë dhe se klienti i tij ishte pronar i vetëm një telefoni. “Telefoni i tij është ai në të cilin ne gjejmë foto të fëmijëve të tij Ai pranoi se kishte përdorur një tjetër, por ai nuk ishte i vetmi, sepse numri i tij dhe numri i telefonit të dytë kanë kontakte të shpeshta thërrasë veten”.

Vergauwen më pas kërkoi që një telefon i tretë që përmban “elemente që lidhen qartë me trafikun e drogës” t’i nënshtrohej një ekspertize vokale dhe grafologjike (objekti përmban shënime të shkruara me dorë) përpara se gjykata të jepte vendimin e saj. “Këto detyra i kam kërkuar edhe më parë, por hetuesit u përgjigjën se nuk do të kontribuonte asgjë e dobishme për hetimin, por nuk u takon atyre ta vendosin këtë!”. Ndër dokumentet e gjetura në banesën e kontrolluar ishin edhe rrëfimet e shkruara me dorë të trafikut të drogës. Edhe këtu, avokati i Mehmet S. kërkoi ekspertizë grafologjike për të pastruar klientin e tij.