BOTA, 19 Nëntor 2022, 13:05

“Do të ketë paqe kur të shkatërrojmë ushtrinë ruse”, ndihmësi i Zelenskyt tregon kushtet për fundin e konfliktit: Ndodh vetëm nëse rikthehen…

“Do të ketë paqe kur të shkatërrojmë

Paqja në Ukrainë do të jetë e mundur “vetëm” nëse rikthehen kufijtë e vendit të vitit 1991, ka paralajmëruar një ndihmës i lartë i presidentit ukrainas Volodymyr Zelenskyy.

Në një postim në aplikacionin Telegram, Andriy Yermak tha: "Do të ketë paqe kur të shkatërrojmë ushtrinë ruse në Ukrainë dhe të arrijmë kufijtë e vitit 1991".

Rusia aneksoi gadishullin e Krimesë nga Ukraina në vitin 2014 dhe Moska ka njohur deklaratat e pavarësisë nga republikat e vetëshpallura të Luhansk dhe Donetsk në zonën e Donbass në Ukrainën lindore, të cilat u ngritën kundër sundimit të Kievit.

Këto dy rajone dhe Krimea ishin pjesë e Ukrainës kur shpalli pavarësinë nga Bashkimi Sovjetik në 1991 dhe vazhdojnë të njihen nga Kombet e Bashkuara si pjesë e vendit.