AKTUALITET, 2 Prill 2024, 21:40

Aksidenti në Këlcyrë, eksperti i sigurisë rrugore: Shkak për përplasjen, shpejtësia dhe numri i pasagjerëve

Aksidenti në Këlcyrë, eksperti i sigurisë rrugore: Shkak

Eksperti i sigurisë rrugore Fatmir Hasho, përmes një komunikimi të drejtpërdrejtë në studion e “Open” në News 24 ka analizuar aksidentin tragjik që u mori jetën shtatë personave mbrëmjen e kaluar në Këlcyrë.

Hasho u shpreh se shkak për aksidentin janë bërë shpejtësia e lartë dhe numri i madh i personave që gjendeshin në automjet.

Sipas tij numri i madh i personave mund të ketë ndikuar në lëvizjet e shoferit, i cili mund të ketë rritur shpejtësinë në tentativë për t’u larguar nga policia.

“Duhet të kemi parasysh numrin e personave që kanë qenë brenda mjetit, mund të kenë qenë edhe tre persona para duke penguar edhe shoferin.

Aty duhet të ketë disa rrotullime të mjetit dhe vetë numri i madh i personave brenda mjetit ka dëmtuar njëri-tjetrin. Shpejtësia tej normave të lejuara që ka bërë një distancë aq të gjatë, nga rruga deri në buzë të lumit. Pavarësisht pengesave që ka pasur në dalje, energjia e mjetit ka qenë shumë e madhe, duke përfunduar në atë pikë”, u shpreh ai.