AKTUALITET, 1 Shkurt 2023, 14:30

A je takuar me McGonigal? Ja si përgjigjet Meta

A je takuar me McGonigal? Ja si përgjigjet Meta

Kreu i Partisë së Lirisë, Ilir Meta u shpreh sot se pas daljes në publik të çështjes “McGonigal”, biznesmenë dhe pronarë mediash po dëshmojnë se u është bërë presion nga kryeministri për “hetimet që po u bën Amerika”.

Duke folur në një konferencë për shtyp ai tha se nuk është takuar asnjëherë me ish zyrtarin e FBI-së.

Pyetje: A je takuar me McGonigal?

Meta: Absolutisht që nuk jam takuar e nuk kam tentuar të takoj një person të tillë. Në Tiranë këto ditë po zbardhen shumë të vërteta nga biznesmenë dhe pronarë mediash. Kemi të vërteta që me të kanë pasur mundësi të takohen edhe persona me background problematik.

Bashkëpunëtorët e kryeministrit tonë janë përpjekur ta kthejnë çështjen e non gratave në biznesin më të madh në Shqipëri pas trafikut të drogës. Disa fakte kanë dalë.

Rama gjatë viteve që ka qenë në zyrë i ka thirrur dhe u ka bërë presione për tu vënë gjoba për mediat e tyre që të mos ishin kritike duke u thënë se kanë probleme me SHBA-të, duke thënë se po hetohen dhe u thotë “e keni nga Amerika”. Është përpjekur që edhe persona që e kanë ndihmuar, të përdorë lëvizje të tilla për të ulur kërkesën e pritshmërive të tyre. Këto janë fakte që po dalin dhe do të dalin edhe më tej.

Është detyrë e drejtësisë sonë që të bëjë një hetim të thellë të gjitha ardhjeve të zotërisë në Tiranë, por edhe të Rossinit, të gjithë kontaktet që kanë pasur këtu.